04/06/13

DMMA 2013




Seguindo o lema "Pensar. Comer. Conservar", o Programa das Nacións Unidas para o Medio Ambiente (PNUMA) na celebración do Día Mundial do Medio Ambiente o 5 de xuño, está fortalecendo a campaña contra a perda e desperdicio de alimentos, xunto coa promoción doutras actitudes, como a organización comunitaria de espazos públicos, a redución do uso de bolsas de plástico, ou buscar novas alternativas de medios de transporte, entre outras.

A idea é crear conciencia sobre os problemas do medio ambiente e conseguir que todos comprendan a súa responsabilidade, así como o seu potencial para converterse en axentes de desenvolvemento sostible e equitativo, ademais de difundir información sobre os impactos ambientais na elección do tipo de alimentación que as persoas deciden. Datos da Organización de Nacións Unidas para a Agricultura e Alimentación (FAO) mostran que 1,300 millóns de toneladas de alimentos pérdense ao mesmo tempo, e que 1 de cada 7 persoas no mundo sofren fame e, cada día, máis de 20.000 nenos e nenas menores de 5 anos morren do mesmo mal. 
 
Medidas conscientes, como a selección de alimentos orgánicos, que non utilizan produtos químicos no seu proceso de produción, e a compra de produtos fabricados localmente, que non son importados doutras partes do mundo, estanse promovendo, para contribuír a conservar o medio ambiente.



É fácil culpar a outros do cambio climático, a degradación medio ambiental,... con todo, o DMMA é un día para deixar ao carón esas diferenzas e pensar que podes facer ti para protexer o medio ambiente.

Ao celebrar o Día do Medio Ambiente recordamos a importancia de coidar o noso planeta e sobre todo, dámonos conta de que cada acción conta. 
Converte a túa rutina en "verde" cuns simples pasos. DMMA da á Z.